Plaže

  • Plaže
  • Plaže
  • Plaže
  • Plaže
  • Plaže
  • Plaže
  • Plaže
  • Plaže
  • Plaže

Biograd ima tri glavne gradske plaže- Bošana, Dražice i Soline. Svaka od plaža ima bogatu turističku ponudu, animaciju za djecu, te tuševe i kabine za presvlačenje.

BOŠANA

Šljunčana plaža Bošana nalazi se na sjeverozapadnoj strani grada Biograda na Moru, blizu marine Kornati, te je udaljena 10 minuta laganog hoda od centra mjesta. Na ovoj plaži nalaze se manji ugostiteljski objekti - kafići, restoran i fast food. Popularna je među obiteljima sa malom djecom zbog sadržaja poput pješčanog igrališta i aqua parka, ali i zbog postepenog prilaza u more. Na plaži se nalazi i teren za odbojku na pijesku, te je moguće iznajmiti brodicu, pedalinu, ležaljke i suncobrane.  Nastavno na plažu Bošanu pješke se može prići skrivenim uvalama pogodnim za intimniju atmosferu, te i manjoj pješčanoj plaži u smjeru Sv Filip i Jakova putićima pokraj maslinika. Od 2009. godine plaža Bošana ima oznaku plave zastave, međunarodno priznanje za iznimno čiste, kvalitetne i uredne plaže. 

Kada se poželite maknuti od jakih sunčevih zraka, caffe bar "Škverić" pružit će Vam potrebno osvježenje i ugodnu atmosferu u hladu maslina.

DRAŽICA

Na jugoistočnoj strani Biograda, nedaleko od centra nalazi se glavna gradska plaža Dražica. Dražica je šljunčana plaža sa dosta hlada, proteže se uzduž uređene šetnice sa brojnim sadržajima poput kafića, restorana, zalogajnica i štandova sa suvenirima. Tu su također dostupne usluge poput masaže na otvorenom, animacije za djecu, najam pedalina, skutera i plovila. Na plaži se nalazi i aqua park  te veliki vodeni tobogan. Ulaz u more je postupan, a uređen je i prilaz za invalide. Plava zastava kao dokaz čistoće i uređenosti vijori na ovoj plaži od 2006 godine.

SOLINE

Nastavno na plažu Dražice, nalazi se plaža Soline okružena borovom šumom. Ova umjetna šljunčano- pješčana uvala popularna je za obitelji sa malom djecom, zbog dugog plićaka i postupnog ulaza u more. Kako je cijeli zaljev dug svega 50m, u ljetnim mjesecima je teže naći slobodno mjesto u ovom djelu. Uvala je okružena ugostiteljskim objektima, te se uz nju nalazi teren za odbojku na pijesku, igralište, tuševi i kabine za presvlačenje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Škver Tours d.o.o. /
za usluge i turistička agencija
Adresa: Kornatska 1
23210 Biograd Na Moru, Croatia
Telefon: +385 233 844 57
E-mail: info@skver-tours.com
Zaštita osobnih podataka
Opći Uvjeti Poslovanja
Unesite svoju email adresu želite li primati obavijesti o akcijama i top ponudama ŠKVER TOURS:
All rights reserved: www.skver-tours.com