NACIONALNI PARK KORNATI

    Dio Kornatskog otočja, otprilike dvije trećine kopna i akvatorija, 1980. godine proglašen je nacionalnim parkom i stavljen pod zaštitu. Nacionalni park  sastoji se od 89 otoka, otočića i hridi, ukupne površine oko 220 km² . Taj veliki broj otoka , različite geomorfološke osobine, njihov oblik, klimatski uvjeti, te strmci  na vanjskom nizu otoka čine kornatsko otočje osebujnim, što se očituje u flori i vegetaciji.  Osim  u prekrasnom krajoliku, razgledanju i kupanju, u ovom nacionalnom parku možete uživati u brojnim aktivnostima poput pješačenja, ronjenja i snorkelinga. Na području Nacionalnog parka  postoji osam uređenih i označenih planinarskih staza koje vode do vidikovaca s kojih je moguće vidjeti najljepše dijelove kornatskih otoka. Kornatsko otočje predstavlja pravi raj za nautičare, ronioce i sve one koji žele uživati u osami netaknute i veličanstvene prirode, i otvoren je za posjetitelje tijekom čitave godine.

    SLAPOVI KRKE

    SLAPOVI KRKERezultat slika za NP KRKARezultat slika za NP KRKA KUPANJESlikovni rezultat za NP KRKA BROD
     
    Krka se nalazi u središnjoj Dalmaciji, u blizini Šibenika. Iako manji od NP Plitvice, očarava ljepotom nevjerovatnih slapova, jezera i zelenila. Poznata po mnogobrojnim vrstama ptica, Krka je dom raznolikoj flori i fauni.  Ovaj nacionalni park moguće je obići pješice, prekrasnim drvenim mostićima, kolnim cestama i brodskim turama.  Najposjećeniji dijelovi Np Krka su Skradinski buk i Roški slap. Do oba slapa je lako doći, a privlačni su istinskim ljubiteljima prirode, onima koje zanimaju narodni običaji i svima koji žele uživati u ugostiteljskoj i kulturnoj ponudi. 
     
    PLITVIČKA JEZERA
     
    PLITVIČKA JEZERAPLITVIČKA JEZERAPLITVIČKA JEZERAPLITVIČKA JEZERA
     
    Najstariji i najveći nacionalni park Republike Hrvatske, Plitvička jezera, smješten je u Gorskoj Hrvatskoj. Najvećim je dijelom prekriven šumskom vegetacijom, manji dio travnjacima, dok jezera, kao turistički najzanimljiviji i najatraktivniji dio Parka, zauzimaju manje od 1% površine Parka. Sastoji se od 16 različitih jezera koji se ulijevaju u rijeku Koranu. Jezera odlikuje prekrasni preljev boja od zelene, preko plave do sive. Uz slikovita jezera do izražaja dolazi zelenilo gustih šuma koje su dom za mnogobrojne i rijetke vrste ptica, orlova, sova, te medvjeda. 
    - See more at: http://www.npkrka.hr/stranice/sadrzaji/14.html#sthash.Pl5VhKWK.dpuf

    Najposjećeniji dijelovi NP "Krka" su Skradinski buk i Roški slap. Skradinski buk je jedna od najpoznatijih hrvatskih prirodnih ljepota, a čine ga sedrene kaskade, otoci i jezera.

    Do oba slapa je lako doći, a privlačni su istinskim ljubiteljima prirode, onima koje zanimaju narodni običaji i svima koji žele uživati u ugostiteljskoj i kulturnoj ponudi.

    - See more at: http://www.npkrka.hr/stranice/sadrzaji/14.html#sthash.Pl5VhKWK.dpufNajposjećeniji djelovi NP Krka  su Skradinski buk i Roški slap, privlačni ljubiteljima prirode, narodnih običaja i svima koji žele uživati u ugostiteljskoj i kulturnoj ponudi. Nacionalni park je kroz čitavu godinu otvoren od 09:00-18:00.

    NACIONALNI PARK PAKLENICA

     NP Paklenica NACIONALNI PARK PAKLENICA
     
    Drukčiji od prethodno spomenutih, NP Paklenica, u blizini Zadra, obiluje najrazličitijim stijenovitim područjima koje se izmjenjuju sa šumovitim dolinama i planinskim livadama.  Paklenica je poznato europsko penjačko središte, sa gotovo 400 penjačkih smjerova različitih težina i dužina. Ovaj nacionalni park ima preko 70 špilja i 2 kanjona, te 150 km uređenih planinarskih staza, i tako predstavlja idealnu destinaciju za osobe željne pustolovine.

Škver Tours d.o.o. /
za usluge i turistička agencija
Adresa: Kornatska 1
23210 Biograd Na Moru, Croatia
Telefon: +385 233 844 57
E-mail: info@skver-tours.com
Zaštita osobnih podataka
Opći Uvjeti Poslovanja
Unesite svoju email adresu želite li primati obavijesti o akcijama i top ponudama ŠKVER TOURS:
All rights reserved: www.skver-tours.com