Biciklizam

  • Biciklizam
  • Biciklizam
  • Biciklizam
Istražujući predio Vranskog jezera biciklom, naići ćete na netaknutu prirodu i zadivljujuću ljepotu tog kraja.

Budući da je Biogradska rivijera jedno od najzahvalnijih područja za poklonike biciklizma i rekreacije, zahvaljujući Vranskom jezeru koje ljubiteljima ovog adrenalina pruža pregršt raznolikih staza u svojoj okolini, bilo za početnike od najmanjeg stupnja težine, idealne za obitelji s djecom prema višim ciljevima za napredne bicikliste.

Krenite u pustolovinu života i istražite kotarski dio našeg podneblja, te  Vransko jezero prirodno stanište ptica vodarica,  uživajte u kristalno svježem zraku i  iskoristite aktivno vaš odmor.

Postoji više desetaka  biciklističkih  ruta  raspoloživih  za cijelu Zadarsku županiju. Prema međunarodnoj standarizaciji staza podjela je na 3 velike skupine, a to su cestovne, brdske/ MBT mountainbike i obiteljske trekking staze.

MBT staze namijenjene su vožnji izvan podloge npr makadam i zemlja sa zanimljivim usponima i spustevima, te obilazak skrivenih dijelova destinacije. Staze su klasificirane prema fizičkoj i tehničkoj zahtjevnosti. Fizička zahtjevnost odnosi se na dužinu i visinski uspon staze, dok se tehnička zahtjevnost odnosi na zahtjevnost podloge po kojoj se vozi.

Tehnička zahtjevnost definirana je u 3 podkategorije: laka, srednje i teška.  

Laka - uglavnom široki makadamski putevi bez tehnički zahtjevnih dijelova prilagođeni svim uzrastima, kao i trekking biciklima.

Srednja - makadamski i zemljani putevi lošije kvalitete, tehnički zahtjevniji spustevi. Na ovim stazama potrebno je iskustvo u MBT-u.

Teška - izrazito tehnički teren, kamenja ili zemljani singletrailovi gdje je potrebna zavidna vještina upravljanja biciklom. Namijenjene su isključivo iskusnim i tehnički naprednim biciklistima, te zahtjevaju kvalitetne bicikle.

Osim tehničke težine MBT staze kategorizirane su i fizičkom težinom također u  u tri kategorije : laka, srednja i teška.

Lake - to su staze dužine  do 25 kilometara i do 500 metara visinske razlike uspona. Pogodne su za osobe koje ne voze redovito, vole biciklizam no rijetko koriste bicikl.

Srednje - staze od 25 - 40 kilometara i do 1000 metara visinske razlike uspona. Namijenjene su biciklistima amaterima koji redovno voze svoj bicikl.

Teške - staze preko 40 kilometara i preko 1000 metara visinske razlike uspona. Namijenjene su biciklistima u formi koji redovito voze MBT tijekom cijele godine.

Obiteljske /trekking staze kombiniraju postojeće MTB i cestovne biciklističke staze. Trekking staze su pogodne za cijelu obitelj.

 

Ovo su neke od staza u našoj najbližoj okolici koje bismo vam rado preporučili :

MTB 29/VRANA I

Ova staza prolazi neposrednom blizinom Vranskog jezera. Preporuča se vozačima osnovne kondicijske pripremljenosti, sa umjereno zahtjevnim terenom grubljeg makadama.

Start/Cilj : Vrana

Putem: Vransko jezero

Ukupna duljina:6,4 km

Fizička težina:1/3

Tehnička težina: 1/3

Ukupni uspon: 68 m

 

MBT34/BIOGRAD NA MORU

Nezahtjevna ruta s najvišom točkom od svega 50 metara. Start je u Biogradu na Moru prema smjeru Vranskog  jezera.

Start /Cilj: Biograd na Moru

Putem : Vransko jezero ulaz

Ukupna duljina: 22,5 km

Fizička težina:1/3

Tehnička težina: 1/3

Ukupna duljina: 72 km

 

MTB32/VRANA IV

Ova ruta predstavlja obilazak Vranskog jezera u cjelosti. Prolazi se pokraj ornitološkog rezervata s mnogobrojnim vrstama ptica. To je jedno od ornitološki najvrijednijih područja u Hrvatskoj. Jedan mali dio staze se vozi po magistralnoj cesti, gdje je potreban pojačan oprez.

Start/Cilj: Vrana

Putem: Drage, Pakoštane

Ukupna duljina:36,6 km

Fizička težina: 2/3

Tehnička težina: 1/3

Ukupan uspon:339 m

PIŠITE NAM

Ime:
Prezime:
Telefon:
E-mail:
Predmet:
Poruka:

Navale Turizam j.d.o.o. /
Travel Agency SKVERTOURS
Adresa: Kornatska 1
23210 Biograd Na Moru, Croatia
Telefon: +385 233 844 57
HR-AB-23-110034614
E-mail: info@skver-tours.com
Zaštita osobnih podataka
Opći Uvjeti Poslovanja
Unesite svoju email adresu želite li primati obavijesti o akcijama i top ponudama ŠKVER TOURS:
All rights reserved: www.skver-tours.com