Opći Uvjeti Poslovanja

    Uvjeti Poslovanja

    1. Ponuda

    Navale turizam j.d.o.o, putnička Agencija "Škver Tours", sa sjedištem u Biogradu na Moru, Kornatska 1 (u daljem tekstu: Agencija), zastupana po g. Mili Urodi, bavi se posredovanjem i izvršavanjem rezervacija smještaja i turističkih usluga, sukladno opisu i informacijama objavljenim na internet stranici www.skver-tours.com, te važećim na dan potvrde rezervacije od strane naručitelja usluge  (u daljem tekstu : Gost), osim u slučaju izvanrednih okolnosti (rat, nemiri, štrajkovi, terorističke akcije, elementarne nepogode, intervencija nadležnih tijela državnih službi i sl.). Agencija se ne može smatrati odgovornom ukoliko se Gost ne informira dovoljno o detaljima koji su mu bitni, a za koje smatra da nisu jasno objašnjeni ili nisu navedeni u opisu. Potvrdom rezervacije, odnosno uplaćivanjem akontacije ili cjelokupnog iznosa usluge Gost u cijelosti prihvaća ove Uvjete Poslovanja, te na taj način sve što je navedeno u ovim Uvjetima postaje pravna obveza.

    2. Rezervacija i plaćanje

    Upiti za rezervaciju usluge se primaju elektroničkim putem (e-mail ili web upit), putem telefona, ili osobno u poslovnici Agencije. Po prijemu upita Agencija provjerava raspoloživost usluge, te je potvrđuje ili nudi eventualne zamjensku opciju za traženu uslugu. Ukoliko Gostu odgovara ponuda, šalje Agenciji završnu potvrdu. Prilikom rezervacije Gost je dužan dati podatke koje postupak rezervacije zahtijeva. Nakon potvrde  rezervacije od Gosta, Agencija šalje predračun za plaćanje akontacije sa svim neophodnim podacima za izvršenje plaćanja na bankovni račun Agencije. AKontaciju rezervacije je moguće platiti putem kartičnog poslovanja, ili uplatom na račun u visini 30% - 50% od ukupnog iznosa usluge, ovisno o odabranoj usluzi, sok se ostatak plaća na dan početka usluge. Nakon što uplata pristigne na račun Agencije, Agencija šalje Gostu potvrdu rezervacije i voucher. U slučaju otkaza rezervacije usluge od strane Gosta do 30 dana prije početka usluge, Agencija ne refundira gostu uplaćeni iznos, odnosno zadržava akontaciju čiji iznos ovisi od rezervirane usluge: 30% cjelokupnog iznosa za rezervaciju smještaja, odnosno do 50% pri rezervaciji drugih usluga.  U slučaju otkaza rezervacije od strane Gosta unutar 30 dana od prije početka usluge, otkazni troškovi se obračunavaju kako je navedeno u točki 6.

    Od ovih pravila Agencija može odstupiti u slučaju "last minute" rezervacija i posebnih ponuda.

    Plaćanje je moguće obaviti na više načina:

    -gotovinom ili karticom u uredu Agencije Škver Tours, Kornatska br 1,  23 210 Biograd na moru

    -uplata na žiro račun Agencije

    -uplata na na devizni račun Agencije  - odnosi se isključivo na inozemne klijente. Bankovnim transferom potrebno je prebaciti vrijednost rezervacije na devizni račun. Troškove banke pošiljatelja i banke primatelja snosi Gost u cjelosti. Svi neophodni podaci za uplate na bankovne račune Agencije se dostavljaju Gostu na predračunu za akontaciju.

    - kreditnom karticom online -  ukoliko se gost odluči za on-line uplatu kreditnom karticom, agencija će mu dostaviti adresu web stranice na kojoj će gost moći izvršiti online plaćanje preko sigurnosnih stranica ( SSL zaštita ).

    Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

    Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. 
    Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. 
    Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

    Konverzija valuta

    Plaćanja se vrše u hrvatskim kunama. Iznos za koji se tereti kartica Gosta rezultat  je konverzije cijene iz strane valute u hrvatske kune prema važećoj tečajnoj listi. Prilikom naplate karticom  iznos se pretvara u lokalnu valutu platitelja prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja valuta moguće je manje odstupanje naplaćenog iznosa u odnosu na originalnu cijenu usluge koja je istaknuta na našoj internet stranici i cijeniku.

    3. Cijena usluga

    Cijena usluge uključuje osnovnu uslugu opisanu u cijeniku i na internet stranici. Dodatne  usluge su usluge koje nisu uključene u osnovnu cijenu (usluge dogovorene naknadno ili posebne usluge ostvarive uz prethodnu najavu, ali i doplatu)  pa ih stoga Gost plaća uz iznos rezervacije ili na licu mjesta, ovisno od ponude.
    Cijena usluge smještaja uključuje osnovnu uslugu kako je opisano uz smještajnu jedinicu. Kod smještaja je (osim ako nije drugačije naznačeno) u pravilu uključena potrošnja vode i plina te električne energije, korištenje posteljine, završno čišćenje te ostale usluge navedene u pojedinima opisima objekta. Gost je dužan ostaviti smještajnu jedinicu urednom, neovisno o završnom čišćenju od strane pružatelja usluge smještaja.

    Ukoliko u rezerviranu smještajnu jedinicu dođe više osoba nego što je naznačeno na potvrđenoj rezervaciji, pružatelj usluga ima pravo uskratiti smještaj nenajavljenim Gostima ili prihvatiti Goste uz nadoplatu na licu mjesta. Standardi smještaja, prehrane i drugih usluga u pojedinim objektima su različiti i nisu usporedivi. Sve navedene cijene smještaja se u pravilu odnose na boravak duži od tri noćenja,dok se za boravak kraći od četiri noćenja cijena uvećava za 30%.

    4. Kategorizacija i opis usluga smještaja

    Ponuđene smještajne jedinice opisane su prema službenoj kategorizaciji nadležne institucije. Standardi smještaja, prehrane i usluga kod pojedinih mjesta i zemalja su različiti i nisu usporedivi.

    Svaki Gost treba biti primljen u čistu i urednu smještajnu jedinicu, dok je za Goste koji ostaju duže od tjedna predviđena promjena posteljine. Gosti u smještajnu jedinicu dolaze poslije 14:00 sati, a na dan odlaska smještajnu jedinicu napuštaju prije 10:00 sati. Predaja ključa smještajnih jedinica se obavlja u samom objektu od strane vlasnika ili predstavnika Agencije, ili u Agenciji.

    5. Pravo Agencije na promjene i otkaz

    Agencija ima pravo promijeniti ili otkazati rezervaciju ukoliko prije ili za vrijeme odmora nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu izbjeći ili otkloniti (točka 1. Ponuda) u kom se slučaju uz pomoć vlasnika predmeta usluge gostu nudi zamjena ili alternativni termin, ali isključivo uz odobrenje i suglasnost Gosta. U takvom slučaju promjene usluge smještaja/plovila/vozila ponuđena alternativa treba biti iste ili više kategorije od rezervirane,a i po cijeni  po kojoj je Gost potvrdio rezervaciju.

    Agencija zadržava i pravo promjene ili otkaza rezervacije u slučaju da broj osoba koje koriste uslugu, uključujući i djecu, nadilazi kapacitet tog smještaja/plovila/vozila. 
    U slučaju nemogućnosti zamjene već uplaćenog smještaja, Agencija zadržava pravo otkaza rezervacije uz obavijest Gostu najmanje 7 dana prije početka korištenja usluge, uz  povrat cjelokupnog uplaćenog iznosa. Ako adekvatna zamjena nije moguća na dan početka usluge, Agencija će se nastojati Gostu pružiti informaciju o mogućem alternativnom smještaju i van Agencijske ponude, te vratiti Gostu u potpunosti uplaćeni iznos za rezervaciju.

    6. Pravo Gosta na promjene i otkaz

    Ukoliko Gost želi promijeniti ili otkazati rezervaciju, mora to učiniti pismenim putem. Ukoliko je prva promjena vezana za rezervaciju moguća bez dodatnih troškova, bit će napravljena besplatno. U slučaju da Gost otkaže fiksno potvrđenu rezervacije, ili zahtjeva promjenu koja nije moguća, te stoga odustane od potvrđene rezervacije, primjenjuju se dolje navedeni uvjeti otkaza rezervacije. U slučaju otkaza rezervacije do 30 dana od početka usluge, Agencija ima pravo primljenu akontaciju zadržati, odnosno ne refundirati Gostu kao naknadu za otkaz rezervacije (točka 2. Rezervacije i plaćanje). U slučaju otkaza rezervacije od strane Gosta unutar 30 dana od početka realizacije usluge, otkazni troškovi se na datum primitka pismenog otkaza od Gosta, obračunavaju:

    -za otkaz od 29 do 15 dana prije početka korištenja usluge Agencija naplaćuje 50% ukupne cijene aranžmana/usluge.

    -za otkaz od 14 do 8 dana prije početka korištenja usluge Agencija naplaćuje 80%  ukupne cijene aranžmana/usluge.

    -za otkaz do 7 do 0 dana prije početka korištenja usluge Agencija naplaćuje 100%  ukupne cijene aranžmana/usluge.

    Ukoliko pri rezervaciji smještaja Gost ne dođe do ponoći na dan početka usluge u smještajnu jedinicu, a nije pismenim putem obavijestio Agenciju, rezervacija se smatra otkazanom, pa se troškovi otkaza obračunavaju prema gore navedenom, odnosno bez povrata novca.

    7. Obveze Agencije

    Dužnost Agencije je brinuti se o provedbi usluga te o pravima i interesima Gosta sukladno dobrim običajima u turizmu. Vlasnik je dužan osigurati da se Gostu pruže sve zakupljene usluge, te stoga odgovara zbog možebitnog neizvršenja zakupljenih usluga ili dijela usluga. Agencija i vlasnik isključuju svaku odgovornost u slučaju promjena i neizvršenja usluga prouzročenih višom silom (točka 1.).

    8. Obveze Gosta

    Gost je dužan:

    -posjedovati valjane putne isprave i dokumente potrebne za rezervaciju određene usluge, poštivati carinske i devizne propise države

    -pridržavati se kućnog reda u smještajnim objektima, te surađivati s pružateljima usluga u dobroj namjeri

    -prilikom dolaska dužan je vlasniku apartmana predati osobna dokumenta te osobna dokumenta svih suputnika, u svrhu prijave Gosta, te kod Agencije izvršiti plaćanje ostatka računa, ukoliko takav ostatak postoji. 

    -pri rezervaciji programa koji imaju određene zahtjeve vezano za zdravstveno stanje učesnika, Gost je obavezan ispravno i potpuno informirati Agenciju o istim, te osigurati i predočiti tražene potvrde. Agencija zadržava pravo otkaza rezervacije u bilo kojem trenutku, ukoliko se utvrdi da je Gost zadržao za sebe informacije takve vrste koje mogu prouzročiti štetu Gostu, Agenciji, ili pružatelju usluge, u kojem slučaju će cijena aranžmana u cjelosti biti naplaćena od Gosta, ali i svi eventualni troškovi nastali iz ove situacije. Gost je također dužan informirati Agenciju ukoliko u grupi ima osoba sa zdravstvenim stanjem radi kojeg smještaj treba imati posebne uvjete, odnosno konzultirati se s Agencijom oko odgovarajučeg smještaja.

    -ukoliko putnik namjerava dolaziti sa svojim kućnim ljubimcem, dužan ga je prijaviti Agenciji prilikom postavljanja upita čak i ako je prema opisu objekta dozvoljen, i  najaviti vrstu i veličinu ljubimca. Ukoliko su kućni ljubimci dozvoljeni, Gost se mora pobrinuti da su ljubimci propisno smješteni u dogovoru sa pružeteljem usluga, da ne ometaju red, ne prave štetu u smještajnom objektu, te da nisu na smetnji drugim Gostima. Za svu eventualnu štetu napravljenu od strane ljubimca vlasnik će snositi novčane troškove.

    -potpuno i toćno informirati Agenciju o svim neophodnim detaljima, a posebno o broju osoba koje namjeravaju koristiti rezerviran u uslugu, uključujući i djecu. U slučaju netočnih informacija od strane Gosta tijekom procesa rezervacije, Agencija zadržava pravo otkaza rezervacije na licu mjesta, a Gostu se odriče pravo naknade štete i/ili reklamacije.

    U slučajevima nepoštivanja ovih obaveza, Gost sam snosi troškove i odgovara za učinjenu štetu, bez prava naknade štete i/ili reklamacije. Potvrdom rezervacije  Gost se obvezuje da će, ukoliko uzrokuje bilo kakvo oštećenje, na licu mjesta platiti svu uzrokovanu štetu.

    9. Prtljaga

    Agencija ne odgovara za prtljagu i osobne stvari koje se mogu uništiti, izgubiti, oštetiti ili biti ukradene u smještajnoj jedinici.

    10. Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka

    Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su neophodni za ispunjenje naših obveza. Podaci o Gostu se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Agencija može slati obavjesti i promotivni materijal na e-mail adresu Gosta, isključivo uz njegovu privolu. Gost naknadno ima mogućnost svoju adresu ukloniti sa liste za slanje naših ponuda ukoliko to želi.

    11. Rješavanje prigovora

    Ako su plaćene usluge iz ponude nekvalitetno izvršene, ili nisu uopće izvršene od strane Agencije, Gost može zahtijevati razmjernu odštetu samo na način da priloži pismeni prigovor. Svaki nosilac potvrđene rezervacije prigovor podnosi zasebno.
    Postupak u svezi s prigovorom:

    Ukoliko Gost na samom odredištu nije zadovoljan stanjem smještajne jedinice treba odmah po dolasku izvijestiti Agenciju. Gost je obvezan surađivati s predstavnikom Agencije i vlasnikom u dobroj namjeri da bi se uzroci nezadovoljstva uklonili. Ako je prigovor opravdan, te pružena usluga vlasnika nije zadovoljavajuća, odnosno odgovarajuća, Agencija će napraviti sve da Gost dobije prihvatljivo rješenje koje odgovara uplaćenoj usluzi vlasniku. Agencija ili vlasnik ne smiju Gostu kao zamjenski smještaj ponuditi uslugu manje vrijednosti od rezervirane usluge. Ako Gost na samome mjestu ne prihvati ponuđeno rješenje prigovora koje odgovara uplaćenoj usluzi, Agencija nije dužna uvažiti naknadni prigovor.

    Ako Gost samoinicijativno napusti smještajnu jedinicu i pronađe drugi smještaj, te time isključi mogućnost Agenciji da pronađe zamjenu, onda Gost nema pravo tražiti povrat novca niti uputiti tužbu za nadoknadom štete.

    Najkasnije u roku od 10 dana poslije povratka s puta Gost mora predati pisani prigovor (uz potpisano izvješće od vlasnika o situaciji i eventualne račune o prouzrokovanim troškovima) u Agenciju, poslati e-mailom ili poštom na adresu Agencije. Agencija se obvezuje riješiti prigovor u roku od 14 dana od dana primitka. Gost se odriče posredovanja bilo koje druge osobe, sudske ustanove ili davanja informacije u medije dok organizator ne donese rješenje. Ovime se isključuje pravo Gosta na naknadu neizravne štete. Nije li Gost na mjestu događaja reklamirao neadekvatnu uslugu, odnosno ako je podnio pisani prigovor nakon isteka 10 dana poslije povratka s puta, Agencija takav prigovor neće uvažiti.

    Najviša nadoknada po prigovoru može doseći iznos reklamiranog dijela usluga, a ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos usluge. Ovime se isključuje pravo Gosta na nadoknadu idealne štete.

    12. Nadležnost suda

    Nije li Gost zadovoljan postupkom Agencije po prigovoru ili reklamaciji, ima pravo na pokretanje sudskog postupka. U tom slučaju bit će nadležan Općinski sud u Biogradu na moru.


Škver Tours d.o.o. /
za usluge i turistička agencija
Adresa: Kornatska 1
23210 Biograd Na Moru, Croatia
Telefon: +385 233 844 57
E-mail: info@skver-tours.com
Zaštita osobnih podataka
Opći Uvjeti Poslovanja
Unesite svoju email adresu želite li primati obavijesti o akcijama i top ponudama ŠKVER TOURS:
All rights reserved: www.skver-tours.com